Sidebar

Sparr 2:a på Lida Loop & VM i Frankrike nästa för Calle & Gustav

Nyheter

I franska Laissac går ett av årets tuffaste race nu på söndag - MTB Marathon-VM. Calle Friberg & Gustav Larsson är uttagna att representera Sverige. Henrik Sparr slog till med en 2:a plats i långloppscupen Lida Loop. Calle & Henrik gästspelade i Skoda Cycling Team på Vätternrundan. Det är full fart på olika håll för Team SCOTT Skoda. 

 

Förra helgens deltävling i långloppscupen, Lida Loop blev ett personbästa för ”Sparren” (Sedan comebacken) där han slog till med en fin andraplats bakom vinnande Michael Ohlsson (Allebike). Henrik spurtslog där Emil Lindgren (Allebike) och Johan Landström (Ormsalva). 

Henrik Sparr - ”Jag hade riktigt bra ben idag och cykeln funkade perfekt. Det var grymt kul att kunna kriga om segern idag, jag är jättenöjd”. 

Calle Friberg, som befinner sig i franska Morzine under sommaren tillsammans med sin OS-satsande sambo Lisa Nordén, körde även han långlopp, Elsa Bike Trophy i Schweiziska Estavayer-Le-Lac. Konkurrensen var tuff och banan var väldigt lerig och blöt, vilket gjorde att Calle hade stora problem med sina kontaktlinser och fick slå av på tempot. Han gick ändå i mål på en respektabel 13:e plats. Vann gjorde Lukas Flückiger (BMC) före Urs Huber (Bulls).

Calle - ” Jag bestämde mig ett par dagar innan för att köra, och då ta det som bra träning. Så förutom att jag inte såg så mycket i leran med mina linsproblem, så är jag jag skapligt nöjd med racet när jag inte gick in för det mer. Alltid bra med race-träning”. 

Henrik och Calle var även med som ambassadörer och draglok under Vätternrundan med Skoda Cycling Team. Upplägget och supporten är fantastisk runt detta så det var nog bästa möjliga sättet att ta sig runt vättern. Här är ett par fina bilder från fotograf Valentin Baat.

Och vår tempokung, Gustav Larsson leverade för ett par dagar sedan ett silver på dom danska lagtempomästerskapen. I Danmark kör man precis som på VM i sina respektive lag, så Gustav kör där tillsammans med sitt Team Colorquick-Cult lag. Hans Scott Foil Plasma 5 verkar vara ett vasst vapen i Gustavs händer. Nu håller vi tummarna för att Gustav försvarar sitt SM-guld i tempo på torsdag i Västerås. 
På linjeloppet kommer en formstark Henrik Sparr försvara teamets färger. Det blir som alltid tufft med ett par starka lag som har ett tydligt övertag, men Sparr har rutinen att vara med när det gäller. 

Calle och Gustav kommer sedan att få avvakta med sill och nubbe då båda är uttagna i landslaget för att representera Sverige på Marathon VM i franska Laissac söndagen den 26:e juni. 

Banan mäter 90 km med 3130 höjdmeter och även om klättringarna inte är brutalt långa så är den väldigt intensiv med mycket single track och för tillfället lerig vilket gör den väldigt utslagsgivande. Calle har de senaste 2 åren kört marathon-världscup på samma bana och då blivit 8:a resp. 11:a, vilket är lovande. Både Calle och Gustav satsar på en top 15 placering. 

Övriga från Sverige på VM blir Fredrik Edin samt Scott-cyklande Jennie Stenerhag i damklassen. 

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR