Sidebar

Schweiz tog stafettguldet på MTB-EM i Huskvarna

Nyheter

Det schweiziska laget tog guld före Frankrike och Tyskland när första tävlingen på EM avgjordes i Huskvarna idag. Sverige kom på nionde plats med det svenska laget som bestod av Emil Linde, Emil Hedlund, Linn Gustafzzon och Emil Lindgren.

 

Först ut var U23:an Emil Linde som har visat på kanonform under våren. Emil körde en riktigt bra förstasträcka och placerade laget på en sjätteplats vid första växlingen. Andraårsjunioren Emil Hedlund tog vid och fortsatte kampen mot såväl internationellt motstånd som sommarvärme. Hemmapubliken gjorde sitt bästa för att peppa svenskarna. 

Sverige tappade något på andra varvet och låg tia vid växlingen till Linn Gustafzzon, som satte fart med starka ben och höll placeringen fram till siste man, Emil Lindgren, sveriges mest rutinerade proffsåkare just nu. Emil körde ikapp flera åkare och gick i mål på en nionde plats.

Det strålande vädret i Huskvarna gjorde sitt för att bidra till en fantastisk stämning bland publiken som kommit för att se världens bästa MTB-åkare. Många var åskådarna som letat sig till Klevaliden på Huskvarnaberget där EM-tävlingar körs från torsdag till söndag. 

Förbundskapten Anders Ljungberg kommenterade loppet så här: 

- Intensiv åkning första dagen på EM Ett ganska ungt lag som gjorde sitt absolut bästa Alla åkarna hade kanske inte de bästa benen just idag och vi landade på en niondeplats. Mycket bra jobbat av alla, säger Anders Ljungberg.

Till resultaten: http://euromtb.com/results/

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR