Sidebar

Vinter – Fortsätt Cykla

Nyheter

1:a advent är passerat och idag ligger det is på vattenpölarna även i Stockholmstrakten. Det har sagts förr, men tål att upprepas. – Parkera inte cykeln bara för att vintern kommer.

 

Visst, det blir mörkt fort på kvällarna. Kallt är det också. Men tänk dig de där underbara dagarna du kanske upplevt en vinterdag på långfärdsskridskor, eller med längdskidorna på ute på ett fält med krispig snö och strålande sol. Samma upplevelse och njutning går att få på MTB’n. Har du möjlighet att komma ut en timme på lunchen en vanlig arbetsdag så kan den här vintern som kommer nog bjuda på många gnistrande minnen att njuta av senare. Annars kanske du får nöja dig med annan träning i veckorna och hoppas på många fina helgturer i strålande vintersol.

Och inte behöver du klä dig så särskilt annorlunda heller om man jämför med ovanstående aktivitetsexempel. Kanske att fingrar på ett styre i fartvinden fryser mer än om de jobbar med ett par stavar, men bra handskar finns det gott om. Viktigt att tänka på kan vara att, precis som långfärdskridskoåkaren har ett torrt ombyte med sig i ryggsäcken om han skulle gå ner i en vak, så bör du som vintercyklist ha med ombyte alt. överdragskläder för att klara ett kedjebrott eller annat stopp utan att frysa till is.

Det har vid det här laget skrivits många spaltmeter för att inspirera till vintercykling på många olika forum. Inte minst på handlarnas egna webbsidor som givetvis vill sporra dig att hålla igång året runt så du fortsätter konsumera cykelprylar. Men det är det värt alla gånger för att främja din egen friskvård. Och ha kul!

Här är några av alla de tips man kan hitta på nätet

www.xxl.se/tips-vintercykling

www.teamsportia.se/host-och-vintercykling

www.suomityres.com/winter tyres

 

 

 

 

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR