Sidebar

Årets Postcyklist har korats

Nyheter

Jenny Rissveds och Jonas Ahlstrand tilldelades idag utmärkelsen ”Årets Postcyklist”, ett stipendium som delas ut till en dam- och en herrcyklist som under året nått stora internationella framgångar. Det prestigefyllda priset delas ut av Svenska Cykelförbundets huvudsponsor, PostNord.

Årets Postcyklist i herrkategorin blev landsvägscyklisten Jonas Ahlstrand med motiveringen: Jonas har visat på stadig utveckling i landsvägsklungans finrum och har under året tagit två segrar bland proffsen i Frankrike och Belgien. Han tog en seger i 4 jours de Dunkerque och avslutade säsongen med en etappvinst i Tour de l’Eurométropole.

-- Riktigt kul att bli utnämnd till årets Postcyklist och extra kul att bli framröstad av de som följer svensk cykel och mina resultat ute i Europa. Jag har ju varit nominerad några gånger tidigare men då har det inte räckt hela vägen fram”, säger en nöjd vinnare Jonas Ahlstrand om utmärkelsen.

Jenny Rissveds var den som fick allra flest röster i webbomröstningen och som fick ta emot priset i damkategorin med motiveringen: Jenny har totalt dominerat U23-världscupen genom att vinna alla sex deltävlingar. Hon tog brons på mountainbike-VM och kom 3:a på för-OS där U23 och elit tävlar tillsammans. Svensk mästarinna i mountainbike XCE och XCO.

-- Oj, vad kul! Efter att ha varit nominerad två år tidigare utan att vinna är det superkul att äntligen få ta hem priset. Tusen tack till alla som har röstat och verkligen jättekul att få bekräftat att så många tror på mig, sa Jenny Rissveds när hon fick beskedet om han hon vunnit. Jenny kunde själv inte närvara vid prisceremonin på grund av återhämtning från en lättare skada som hon ådrog sig på ett träningspass häromdagen.

De övriga cyklisterna som var nominerade i år var Emma Johansson, landsväg, Jessica Enfot, paracykel, Caroline Hindmo, BMX, Joacim Nymann, trial och Anders Bäckman, paracykel.

-- PostNords utmärkelse Årets Postcyklist ger oss en möjlighet att visa upp vilken bredd cykelsporten har genom våra duktiga cyklister i alla grenar, sa Svenska Cykelförbundets ordförande, Yvonne Mattsson i samband med prisceremonin.

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR