Sidebar

Världens första fyrfaldiga bakåtvolt på BMX sattes av Jed Mildon

Nyheter

Ett historiskt rekordhopp inom extremsporten utfördes av nyzeeländaren Jed Mildon när han landade världens första fyrfaldiga backflip på BMX.

 

Efter flera år av förberedelser, övning och crashar i jakt på rekordet lyckades Jed Mildon, uppbackad av Nitro Circus-kollegan James Foster, landa rekordhoppet den 13 juli ute på Travis Pastrans ”Pastranaland” i Maryland i USA.

Det här är höjdpunkten av mitt liv. Något du drömmer om när du växer upp, men inte vet om det kommer att bli verklighet. Nu känns det helt overkligt, säger Jed Mildon. Det hade inte varit möjligt utan stödet av min familj och min vänner från Nitro Circus. James är en fantastisk atlet och bra kompis. Han har pushat på för att utmana mig och mina gränser.

Mildon blev även först i världen med trippel bakåtvolt på BMX under 2011. James Foster är den andra åkaren som har lyckats med en trippel backflip vilken han utför under Nitro Circus shower världen över.

 

Det är ett rekordår för Nitro Circus, i april landade X-Fighter champion Josh Sheehan världens första trippla backflip på motorcykel.

  

Jed Mildon och James Foster kommer till Stockholm med Nitro Circus Live den 23 januari 2016.

 

Se film från hoppet här: https://www.youtube.com/watch?v=OFPmjxkNRmA

 

 

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR