Sidebar

Fler punkor än slangar…

Nyheter

Jag, som dom flesta i bekantskapskretsen brukar förstås ha en slang med i sadelväska eller tröjfickan på ryggen när jag sticker ut på en MTB-runda. En lite försäkring om att slippa gå hem när man är som längst hemifrån. Pumpen är förstås också med men sen tänker man ibland inte längre än så.

Så vad gör man när man är ute i bergen på spanska sydkusten med en hyrcykel och endast en extra slang i sadelväskan, när man kör över något osynligt längs bergssidan som direkt resulterar i en dubbelpunka. Tack! Jippi! #@##$@”¤¤.!

Hemma på rummet ligger förstås mina självhäftande lagningslappar kvar i packningen.

Man kan ju förstås fråga kompisen om man kan få hans extra slang också. Det visar sig att jag har en snäll kompis men en elak cykeluthyrare, för hans extraslang kom levererad med fint litet punkahål ifrån början. Tack!

Men hem ska vi så här kommer ett knep som faktiskt fungerar riktigt bra. Slå en knut på slangen. Eftersom slangen är talkad på insidan för att inte klibba ihop måste knuten dras åt för kung och fosterland för att undvik en sakta smygande pyspunka. Men med det gjort blev resterande del av cykelturen genom bergen en fin upplevelse.

Knuten i slangen märktes inte alls så länge vi cyklade på stig och grusväg. Sista biten på asfalt blev dock lite bumpigare än vanligt.

Knuten höll sig riktigt bra hela vägen hem och in till dagen efter. Men nästa dags morgon med ett snabbt stopp på den lokala cykelbutiken gjorde att en ny slang kom på plats och nästa cykelpass blev med mer säkerhetsmarginal.

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR