Sidebar

Rocky Mounatin Bicycles presenterar Sherpa

Nyheter

Att bege sig ut på resa med cykel, så kallad ”Bikepacking” har ju onekligen varit något som många sysslat med under många års tid. Men Rocky Mountain Bicycles har tagit det hela ett steg längre med sin nya MTB med 27.5+-däck, en cykel som särskilt framställts med äventyrscyklande med packning i fokus.

Rocky Mountain Bicycles vill med Sherpa erbjuda en tålig cykel som kan ta itu med mer utmanande terräng. Sherpa är utformad för att transportera dig och din utrustning till jordens alla hörn, långt från närmaste landsvägnät.

Inspirationen till Sherpa kommer från företagets produktkille Alex Cogger, vars egna cykelturer blev allt längre, konstigare och mer krävande. Genom strategiskt samarbete med WTB uppges företaget varit först med att experimentera med 27.5+ däck och hjul, och under de senaste åren har flera prototypcyklar utvecklats för att testa funktionerna hos denna hjulstorlek. Det blev genast klart att det ökade flytet och dragkraft var en stor fördel under för mer äventyrlig bikepacking.

Sherpa debuterade som koncept-cykel under 2014 - komplett med en anpassad tibetansk snöleopard-lackering. Den enorma respons modellen fick från cyklister gjorde i sin tur att Rocky Mountains Bicycles nu har förverkligat modellen och produktionen av modellen är planerad till att starta under mitten av maj månad. Om och i sådana fall modellen dyker upp på den svenska marknaden är oklart i skrivande stund.

Mer informaion: http://www.bikes.com/

 

 

 

 

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR