Sidebar

Seger i danska SRAMLiga C1 för Calle Friberg

Race

Efter en hård fight med den danske mästaren blev det en blev det en prestigefull seger på den danska SRAMLigan i Naestved. Här kan du läsa Calle Fribergs egna rapport från racet...

 

I den danska cross country cupen kallad SRAMLiga, så är nivån betydligt högre än i Sverige och just denna tävling hade UCI C1-status vilket ger en del världsrankingpoäng och därmed drar till sig ett internationellt startfält. Förutom danskar så hade ett gäng svenskar, norska landslaget, belgare, holländare, luxemburgare, belgare tagit sig dit för att kriga om poäng och resultat. Min plan var att försöka göra ett cross country-resultat som förbättrade mina chanser att komma med i VM-truppen till XC VM i Andorra i början av september. 

 

Banan var fantastiskt fin. Rolig och tajt med mycket svängar, intensiv och med mycket drops, gap-hopp och andra "features". Så man behövde verkligen vara koncentrerad hela varvet för att inte göra bort sig. Jag var bara rankad som 13:e man i startfältet och ficka starta i andra led. Trots detta fick jag till en kanonstart och var upp i ledning under startloopen. Banan var vldigt tajt så jag ville upp i täten med än gång. Det gick fint och jag gasade på rätt bra för att spräcka fältet direkt. Jag fick med mig danske mästaren Sebastian Fini som låg tätt bakom och släppte inte en centimeter. Vi höll sedan ihop och hittade en bra rytm i 5 av de 6 varven och det skulle avgöras på det sista varvet. Jag gick då upp i ledning i första backen ut på sista varvet. Han släppte då några meter och jag gasade då på ännu lite till och började tro på seger. Han släppte mer och mer och jag gasade fullt sista varvet med segern i sikte. Sebastian fick sedan stanna för att fylla på luft i ett läckande framdäck men då var loppet redan avgjort. Men avståndet skulle inte varit så stort som 50 sekunder kanske. 

 

Hur som helst är jag supernöjd med tävlingen och min känsla. Hade faktiskt rätt kul också:)

 

MEN. Nu räckte tyvärr inte detta till en VM plats fick veta idag. Vilket jag inte riktigt håller med om. Med min 7:e plats på schweiziska BMC cupen, SM-Guldet samt segern på denna danska cup med C1 status så bör det tycker jag vara tillräckligt, för att bli uttagen till VM om 4 veckor, speciellt då övriga aktuella i Herr Elit inte visat samma nivå på XC senaste tiden. Känns lite som att man blandar ihop SOK och förbundets roll vad gäller uttagningar till VM. Tycker jag. Hade varit kul att få chansen på ett VM med den formen, känslan och självförtroende jag har nu på XC. 

 

Nästa tävling blir nu CykelVasan om knappa 2 veckor. 

 

 

Foto: Kjell Friberg 

Resultat SRAMLiga Naestved H-Elit.


/ Calle 

ANNONSERA HÄR
ANNONSERA HÄR